Asi nikoho nepřekvapí, když se řekne, že Samsung již pracuje na nové generaci vlajkových lodí. Ostatně, už dříve jsme mohli slyšet docela velké množství spekulací/úniků, které se soustředily právě na řadu Galaxy S24. Fakt, že jihokorejský výrobce tyto telefony testuje, potvrzuje výskyt jednoho z nich v databázi benchmarku Geekbench.

Na výsledky testu smartphonu Samsung Galaxy S24+ upozornil zahraniční portál MySmartPrice. Telefon nese modelové označení SM-S926U a je poháněn čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Právě o něm se nám díky tomuto nálezu poodhalují klíčové detaily, a tudíž víme, jaká tvrzení z minulosti lze potvrdit, nebo naopak vyvrátit.

Říkalo se, že Snapdragon 8 Gen 3 využije konfiguraci jader 1 + 5 + 2, nicméně pokud nejsou snímky od MySmartPrice zfalšované, je zřejmé, že využito bude rozložení 1 + 3 + 2 + 2. Procesor totiž disponuje čtyřmi clustery.

V clusteru, který nese pořadové číslo 4, najdeme hlavní jádro Cortex-X4. To běží na 3,3GHz frekvenci, což představuje mírný nárůst ve srovnání se Snapdragonem 8 Gen 2, ale je to pěkně daleko do 3,7GHz hodnot, o kterých dříve mluvily některé zdroje. Kromě velkého jádra nabídne čipset ještě trojici 3,15GHz jader, dvojici 2,96GHz a další pár efektivních, 2,27GHz.

MySmartPrice dále potvrzuje přítomnost grafického jádra Adreno 750, které má nabídnout slušný výkonnostní posun ve srovnání se současným Adreno 740. Genshin Impact mu ale problém bude dělat tak jako tak, alespoň tedy podle toho, co dříve říkal leaker Digital Chat Station (více zde).

Co se týče čipu uvnitř nadcházející vlajkové řady, hovoří se o tom, že v některých regionech možná vyjde varianta poháněná domácím SoC Exynos 2400. Leaker RGcloudS sice nedávno tvrdil, že se bude po hardwarové stránce jednat o nejpokročilejší mobilní čipset, nicméně víte, jak to s těmi leaky občas chodí...