Už nyní sem tam zazní nějaký tip týkající se parametrů chystané vlajkové lodě Samsung Galaxy S24 Ultra. Již nyní například víme, že by konečně mohla přinést výrazně rychlejší nabíjení nebo větší kapacitu operační paměti. Nicméně, na oblast fotoaparátů se jihokorejský gigant tentokrát prakticky vůbec nezaměří, a tak je otázka, zda ještě více neztratí konkurenceschopnost vůči ambiciózním čínským značkám, popřípadě americkému Applu.

O fotosenzorech nyní informuje portál Sammobile, který zaznamenal nyní již nedostupný příspěvek známého leakera Ice universe. Dle jeho informací má Galaxy S24 Ultra opět přinést 200Mpx hlavní snímač ISOCELL HP2, jako má současný Ultra model. Ten bude navíc pravděpodobně použit i u modelu Galaxy S25 Ultra.

Dříve se však hovořilo o možných zlepšeních týkajících se digitálního zoomu a zvětšení pixelů, tudíž je otázka, jak tomu nakonec bude. Alespoň částečná změna k lepšímu by ale rozhodně neuškodila.

Co se pak týče dalších senzorů, dříve se spekulovalo, že Galaxy S24 Ultra nahradí teleobjektiv s trojnásobným zoomem snímačem s pětinásobným zoomem. Ice universe měl ale toto tvrzení vyvrátit s tím, že se upgrade zkrátka nekoná.

Očekává se, že řada Galaxy S24 debutuje začátkem následujícího roku, avšak momentálně není jasné, zde Samsung zůstane u nově nastaveného lednového termínu, anebo se vrátí zpět k únoru, jak dříve bývalo zvykem.