Samsung letos přijde se dvěma novými skládacími telefony, přičemž očekávanějším z nich je bezpochyby Samsung Galaxy Z Flip 5. Zatímco Galaxy Z Fold 5 nepřinese prakticky žádné inovace, toto chystané véčko se pochlubí velkým zadním displejem, který přinese zcela nové možnosti. Funkcí má být dostatek a najdeme mezi nimi i služby od Googlu, jako je YouTube či Mapy (více zde). Nyní se tento krasavec ukazuje na prvním oficiálním snímku.

Vizuální provedení Samsungu Galaxy Z Flip 5 jsme si dosud mohli prohlédnout jen díky renderům vytvořenými 3D designéry, jako je Steve Hemmerstoffer aka OnLeaks. Při pohledu na uniklý obrázek, s nímž přišel server MySmartPrice, vám ale snadno naskočí myšlenka, že designéři zase jednou odvedli opravdu dobrou práci. Nadcházející „clamshell“ telefon totiž vypadá přesně tak, jak se předpokládalo.

Redakce portálu MySmartPrice obdržela snímek od anonymního zdroje. Zachyceny jsou na něm dva kusy Galaxy Z Flip 5, u nichž je krásně zvýrazněna ona sekundární obrazovka s 3,4palcovou úhlopříčkou. Ta má skutečně tvar složky a pokrývá většinu plochy zad. V jednom místě je zúžená a nachází se nad ní dvojice fotoaparátů spolu s baterkou/bleskem. V tomto ohledu se mírně liší od Motoroly Razr 40 Ultra, která snímače umístila přímo do displeje.

Samsung má letos vysoká očekávaní, chce prodat o 60 % více skládacích telefonů než loni a právě Galaxy Z Flip 5 bude s nejvyšší pravděpodobností klíčovým prostředkem, jak tohoto cíle dosáhnout. Byť to bude mít kvůli ambiciózním konkurentům, jako je právě ten od Motoroly, poměrně těžké.

Nové skládací telefony budou poprvé oficiálně představeny koncem července, a to na jihokorejském Galaxy Unpacked. Samostatně pak má tato akce proběhnout i v USA a Kanadě, konkrétně 11. srpna (to je ale zatím nepotvrzené).