Xiaomi nedávno představilo sub-vlajkovou řadu Redmi K70, která láká na vysoký výkon a přijatelnou cenu. Debut však proběhl pouze na čínském trhu a globálně jednotlivé modely vyjdou s přeznačením, pokud vůbec. Ačkoliv od samotného oznámení neuběhla bůhvíjak dlouhá doba, už nyní se spekuluje o dalším vyhlíženém přírůstku do rodinky – Redmi K70 Ultra.

Letošní Redmi K60 Ultra v Česku a ostatních zemích mimo Čínu vyšel jako Xiaomi 13T Pro, a to dokonce s vítanými vylepšeními v oblasti fotoaparátů. Je tedy možné, že nadcházející Redmi K70 Ultra, o němž nyní přináší informace známý leaker Digital Chat Station, bude také v určité podobě dostupný i u nás.

Na rozdíl od Redmi K70 Pro, jež využívá Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, dostane připravovaný Ultra model procesor MediaTek Dimensity 9300. Ten je zajímavý především svou konfigurací jader, neboť zcela odepsal efektivní jádra spoléhá se pouze na ta výkonná. Podrobnosti si můžete přečíst zde.

Portál Gizmochina pak zmiňuje dřívější úniky, dle nichž má Redmi K70 Ultra také přinést vyšší výkon nabíjení baterie, a to hned 150W. Kapacita prý nicméně zůstane na 5 000 mAh. Co se pak týče fotoaparátů, použit údajně bude nový 50Mpx hlavní senzor a 108Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Redmi K70 Ultra podle všeho dorazí v prvním kvartálu příštího roku. Na potvrzení jednotlivých informací si ale ještě budeme muset nějakou dobu počkat.

Během nedávné konference Xiaomi představilo také chytré hodinky Redmi Watch 4 nebo sluchátka Redmi Buds 5 Pro.