Během posledních dní jsme se dozvěděli, že prezentace, která v Číně proběhne 29. listopadu, se zdaleka nebude točit pouze kolem smartphonů řady Redmi K70. Ba naopak, Xiaomi je připraveno odhalit široký sortiment produktů, včetně sluchátek nebo notebooků. A také vyjdou hodinky Redmi Watch 4, o nichž výrobce předběžně odhalil spoustu detailů.

V prvé řadě je nutné ujasnit si některé detaily. Redmi Watch 4 budou figurovat jako nástupce hodinek Redmi Watch 3, jež jsou dostupné i na zdejším trhu. Stejně jako ony obdrží displej ve tvaru čtverce, ale z odhalených renderů je patrné, že tentokrát nebude prohnutý. Tlačítko na pravé straně navíc nahradí fyzická korunka, která se k novému hliníkovému tělu hodí víc. Evidentně bude také nasazen nový mechanismus pro úchyt řemínku.

Podobně jako letošní Xiaomi Smart Band 8 nabídnou i nové Redmi Watch širokou škálu řemínků vyrobených z různých materiálů. Kromě umělohmotných budou k dispozici také kožené, látkové nebo kovové.

Všechny tyto změny vedou k dosažení elegantnějšího designu, který mně osobně připomíná Apple Watch Ultra (snad nejsem jediný).

Co se pak týče specifikací, Redmi Watch 4 vsadí na 1,97palcový AMOLED displej s 60Hz obnovovací frekvencí a vysokým jasem 600 nitů. Nechybí ani podpora technologie LTPS. Obrazovku si navíc bude možné přizpůsobit více než 200 ciferníků (některé z nich si můžete prohlédnout na obrázcích).

K dispozici je dále podpora GPS, voděodolnost 5 ATM nebo schopnost nepřetržitě měřit srdeční tep. Tyto vlastnosti jsou ale v dnešní době standardem prakticky u všech modernějších chytrých hodinek či náramků.