Dalším produktem, který Xiaomi odhalilo v rámci dnešní konference, jsou bezdrátová sluchátka do uší Redmi Buds 5 Pro. Svým designem na první pohled moc nepřekvapí, tedy pokud nebereme v potaz speciální edici vytvořenou pro milovníky mobilního e-sportu, jež vyšla ve výrazném barevném provedení. Velice slibně ale zní výbava.

Redmi Buds 5 Pro disponují 10mm tweeterem pro čisté vysoké tóny a 11mm dynamickým subwooferem, který se postará o kvalitu basů. Zážitek z poslechu má přikrášlit podpora 360stupňového prostorového audia nebo aktivní potlačení hluku, od něhož výrobce slibuje, že utiší nežádoucí okolní elementy až o 52 dB. Podpora kodeku LHDC 5.0 je potom samozřejmostí. Ze všech Redmi sluchátek mají Buds 5 Pro zkrátka nabídnout vůbec nejlepší kvalitu zvuku.

Špatně na tom není ani výdrž, která v případě sluchátek samotných dosahuje až 10 hodin (popřípadě 6,5 hodiny se zapnutým ANC). S plně dobitou krabičkou jste nicméně schopni získat až 38 hodin poslechu.

Redmi Buds 5 Pro, dále nabízející stupeň krytí IP54 nebo funkci pro AI odstranění hluku při telefonování, dostala v Číně cenovku 399 jüanů (1 500 Kč v přepočtu). Speciální e-sportová verze, která používá kombinaci černé a zářivě oranžové barvy, vychází na 499 jüanů (1 900 Kč v přepočtu). Cena je vyšší proto, že se dodávají se samostatným vysílačem, jehož cílem je snížit latenci. Do zařízení se připojuje pomocí USB-C portu.