Není to tak dávno, co se na český trh dostal model Honor 90, pyšnící se 200Mpx fotoaparátem a elegantním designem. Na čínský trh se podíval už o měsíc a půl dřív, čili začátkem června, což je ale stejně pouhých pět měsíců zpátky. I přesto však má již brzy vyjít řada Honor 100, která „devadesátkové“ modely nahradí.

Aktuálně se diskutuje především o vlajkových modelech. Qualcomm přece jen nedávno odhalil nový procesor Snapdragon 8 Gen 3, na který hodlá s připravovanými modely přijít velká spousta výrobců. Některé značky se pak také uchylují k vydání mobilů poháněných konkurenčním Dimensity 9300, jenž byl oficiálně odhalen včera.

Série Honor 100 nicméně nebude spadat do vlajkové kategorie, nýbrž spíš vyšší třídy. Dle informací přicházejících z její domovské Číny dostane starší špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a displej o rozlišení 1,5K. Proslýchá se přitom, že řada nabídne tři různé modely, a to Honor 100, Honor 100 Pro a Honor 100 GT. Konkrétní detaily o nich ale zatím nemáme.

Honor 100 se prý představí už tento měsíc. Zhruba dva až tři měsíce nato by pak měl Honor přijít s pokročilejšími modely Magic6, Magic6 Pro a Magic6 Ultimate, od nichž se i letos očekávají perfektní výsledky v oblasti fotografování. A navíc dostanou zajímavé AI funkce.