Když šéf Honoru opakovaně hovořil o ambiciózních plánech na vylepšení softwaru pro chytré telefony, myslel to zcela vážně. Souběžně s letošním Snapdragon Summitem, kde Qualcomm odhalil čipset Snapdragon 8 Gen 3, totiž Honor předvedl spoustu novinek, jež mají změnit způsob, jakým používáme smartphony. Jednou z nich je zajímavá funkce Magic Capsule.

Není žádnou novinkou, že se po vzoru Applu, který poprvé integroval svůj Dynamic Island do loňských modelů iPhone 14 Pro a Pro Max, snaží konkurenční výrobci chytře využít prostor kolem selfie kamery. Napodobeniny oblíbené jablečné vychytávky už jsme viděli u výrobců Realme nebo Huawei a teď svou verzi – Magic Capsule – představil také Honor. Jeden klíčový detail jí ale dělá zcela jedinečnou.

Magic Capsule, mající prvně tvar malé pilulky, která se následně promění v rozměrnější stavové okénko, totiž lze ovládat očima. Na konkrétní ukázku se můžete podívat níže. Funkce bude poprvé k dispozici u vlajkového modelu Magic6, jenž bude poháněn zmíněným Snapdragonem 8 Gen 3.

Právě díky síle nového Snapdragonu, zejména v oblasti práce s modely umělé inteligence, je možné do nadcházejícího Magic6 integrovat další chytré funkce. Smartphone bude využívat LLM (Large Language Model = velký jazykový model) o sedmi miliardách parametrů. Z tiskové zprávy vyplývá, že každý model bude unikátní, neboť bude postaven na informacích uživatele, aby mu poskytnul personalizované služby podle jeho preferencí.

Novinkou je vylepšený hlasový asistent YOYO, který je například schopen vytvářet krátká videa s použitím fotografií a záběrů uložených v zařízení. „Šablony, motivy a hudbu vytvářených videí lze také přizpůsobit pomocí dalších pokynů pro personalizované výsledky,“ píše Honor.