Nejenže byly na světle světa poprvé spatřeny oficiální snímky nadcházejícího véčka Galaxy Z Flip 5, ale server MySmartPrice přišel také s obrázkem jeho rozměrnějšího a dražšího brášky Galaxy Z Fold 5. Ten bohužel přinese pouze minimum vylepšení, jak jsme vás samostatně informovali zde.

Stejně jako u Galaxy Z Flip 5, i v případě Galaxy Z Fold 5 se oficiální snímek prakticky neliší od toho, co dříve vytvořil známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer. Ve srovnání s Galaxy Z Fold 4 se navíc de facto nemění nic ani po vizuální stránce.

Na obrázku výše si můžete prohlédnout Galaxy Z Fold 5 v modré barevné variantě. Smartphone disponuje vnitřním displejem s krásně tenkými rámečky, avšak vnější obrazovka ukázána nebyla. Na zadní straně najdeme trojici poměrně vystouplých fotoaparátů v kamerovém modulu, vedle něhož je umístěná baterka/blesk. Vedle telefonu leží dotykové pero S Pen, jež bude nejspíš prodáváno samostatně.

Galaxy Z Fold 5 tedy ve srovnání s předchůdcem nabídne tenčí rámečky, výkonnější čipset (Snapdragon 8 Gen 2) a 12Mpx doprovodné kamery místo 10Mpx. Bohužel, nezměnila se kapacita baterie ani podporovaný výkon dobíjení. Více detailů o specifikacích si můžete přečíst zde.

Nové skládačky od Samsungu budou odhaleny již koncem července na akci Galaxy Unpacked, která proběhne v jihokorejském Soulu. Později se bude údajně konat také v USA a Kanadě, jak jsme vás samostatně informovali zde