Unikly další detaily o chystané vlajkové lodi Samsung Galaxy S24 Ultra. Smartphone, který dorazí začátkem příštího roku, měl podle leakera Ice universe obdržet lepší displej než letošní Galaxy S23 Ultra. Bohužel, insider nám tehdy neprozradil konkrétní podrobnosti, a tak jsme mohli jen spekulovat o tom, co vlastně očekávat. Nyní už ale máme daleko více informací, se kterými se dá pracovat.

Samsung Galaxy S24 Ultra dostane plochý displej o velikosti 6,78 palce. Zepředu bude telefon vypadat jako perfektní obdélník bez zakulacených rohů. Dobré je také poznamenat, že má podle zveřejněných renderů dostat výrazně tlustší rámečky než iPhone 15 Ultra (Pro Max). A to se před několika lety Applu vysmívali, že má oproti konkurenci špatný poměr displeje k tělu.

Samsung Galaxy S24 Ultra využije rozlišení 3120x1440, což představuje nepatrné zvýšení oproti předchůdci. Co se ale má zlepšit výrazně, je maximální jas. Zatímco Galaxy S23 Ultra nabízí maximální jasnost 1 750 nitů, v případě chystané novinky má být tato hodnota posunuta až na 2 500 nitů.

Samsung Galaxy S24 Ultra má disponovat čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, ale v některých regionech, dost možná i u nás, bude Samsung prodávat variantu s procesorem Exynos 2400. Ten se měl oproti předešlým SoC od tohoto jihokorejského výrobce výrazně zlepšit, ale přesto mu technologičtí nadšenci nedávají bůhvíjak velkou důvěru. Ale třeba nás překvapí.

V dalších ohledech však má Galaxy S24 Ultra přinést pouze minimální změny. Ano, dočkáme se sice 50Mpx teleobjektivu namísto 10Mpx, ale kapacita baterie, podporovaný výkon dobíjení a rozlišení všech ostatních snímačů zůstane na stejných hodnotách. Více jsme toto téma rozebírali zde.