U čínských koncernů, pod které spadá více značek, je poměrně běžnou praktikou, že domácí model zamíří na globální trh pod úplně jiným jménem, ale nabídne totožné, nebo jen mírně pozměněné specifikace. Tato situace kupříkladu nastala u nedávno vydané řady Xiaomi 13T, která je postavená na čínském Redmi K60 Ultra. Znovu se pak s tímto jevem máme setkat u prvního skládacího telefonu z dílny OnePlus.

Tato značka se sídlem v čínském Šen-čenu patří k mnoha dalším, které se primárně zaměřují na technologické nadšence, jež se nutně nedrží zažitých standardů a rádi se pouští do experimentů. Proto se také našlo nemálo spotřebitelů, kteří žasli nad ohlášením budoucí existence prvního skládacího telefonu, jenž vyjde právě pod křídly tohoto výrobce. Teď se ale dozvídáme, že při vývoji OnePlus Open se úzce spolupracovalo se sesterskou firmou Oppo.

Jak OnePlus, tak Oppo spadají pod čínský koncern BBK Group, a tudíž mnohé nepřekvapily dřívější spekulace o tom, že OnePlus Open a Oppo Find N3, který by rovněž měl debutovat co nevidět, budou jedno a to samé zařízení, jen s jiným názvem a odlišným logem na zadní straně. Tento fakt nyní potvrdilo samo OnePlus (v oznámení zaslaném portálu The Verge).

Navzdory některým dřívějším nálezům je tedy zřejmé, že Oppo Find N3 zůstane stejně jako loni čínskou exkluzivitou, zatímco do zbytku světa se dostane právě skládačka od OnePlus. Ta byla mimochodem nedávno poprvé spatřena na veřejnosti – držela jej slavná indická herečka Anushka Sharma (více zde).

Co se týče specifikací, OnePlus Open má údajně vsadit na procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 4 800mAh baterii s podporou 67W dobíjení, 120Hz displej nebo sestavu tří fotoaparátů (včetně 64Mpx teleobjektivu). Na trh údajně dorazí již 19. října.