Už neskutečně dlouho tady diskutujeme o skládacím telefonu z dílny čínského OnePlus. Poté, co jej firma na začátku roku představila, jsme si mohli na chvíli oddechnout, protože jsme měli jeho budoucí existenci konečně potvrzenou, ale nadcházející události zase nedávaly spát.

Prozrazena byla spousta detailů, ale pak jsme se dozvěděli, že výrobce jeho vydání odkládá kvůli problémům s displeji. Současně se zprávou o změně dodavatele panelů vyplavalo na povrch, že se leccos mění a OnePlus Open bude nakonec vypadat jinak, než se původně očekávalo. I přes to vše bychom nyní měli mít nové datum vydání. Stanoveno je přitom na dřívější termín, než by mnozí mohli očekávat.

S informacemi o zpoždění přišel renomovaný insider Max Jambor přesně 1. srpna. Po vydání jeho příspěvku se tak nějak očekávalo, že by OnePlus Open mohl debutovat do tří měsíců, ale mnozí byli skeptičtí a obávali se, že telefon přijde až ke konci roku. I já sám jsem byl nyní překvapen, když Jambor na platformě X uvedl, že první skládačka od OnePlus vyjde 19. října.

Vzhledem k tomu, že je tento termín velmi blízko současnosti, věříme v brzké odhalení některých podrobností samotným výrobcem. Zejména by se hodilo potvrzení designu a specifikací displeje, protože právě v těchto oblastech se dělaly největší změny.

Jinak ale snad můžeme počítat s přítomností čipu Snapdragon 8 Gen 2, velké baterie o kapacitě 4 800 mAh a podpory 67W výkonu nabíjení. Říká se také, že ve velkém kamerovém modulu na zadní straně najdeme 48Mpx hlavní snímač v doprovodu 48Mpx ultra širokoúhlé kamery a 64Mpx teleobjektivu. Přítomný má být i LiDAR či ToF senzor.