Čínský výrobce Oppo má i v tomto roce uvést nový skládací telefon takzvaného knižního typu (tedy se stejným mechanismem, jako využívá řada Galaxy Z Fold). Dřívější smartphony Oppo Find N však byly exkluzivní pro čínský trh, a k nám se tudíž nikdy nepodívaly. Nicméně, v případě letošní generace by se pomyslná kletba mohla prolomit.

Jak si všimnul server TheTechOutlook, Oppo Find N3 se objevil v certifikačních databázích Thajska a Indonésie, což nasvědčuje budoucí celosvětové dostupnosti. Na trhu by tak byl další hráč, který podle dřívějších spekulací přinese i velmi slušnou výbavu.

Renomovaný leaker Digital Chat Station dříve mínil, že Oppo Find N3 dostane rozměrnější displej s vyšším rozlišením 2260x2440 pixelů a obnovovací frekvencí 120 Hz. Dále se o smartphonu hovoří, že ve srovnání se svým předchůdcem přinese lehčí a tenčí konstrukci, což je rozhodně vítaná změna, jelikož právě skládací telefony jsou ta zařízení, která co nejtenčí tělo potřebují snad úplně nejvíc.

Na zadní straně mobilu se pak údajně setkáme s 50Mpx hlavní kamerou, a dokonce i periskopickým teleobjektivem, který potěší schopností poskytnout kvalitnější trojnásobný zoom. Pod kapotou lze očekávat přítomnost vlajkového čipu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a prý také 4 800mAh baterie. Procesor má být doprovázen 16GB operační pamětí typu LPDDR5X a 1TB úložištěm standardu UFS 4.0.

Je nutné podotknout, že Oppo Find N3 to nebude mít na trhu snadné. Utkat se bude muset s čerstvě představeným Galaxy Z Fold 5 od Samsungu nebo nedávno uvedeným Honor Magic V2, jenž se pyšní mimořádně tenkým provedením.

Konkrétní informace o ceně ani datu vydání prozatím nejsou k dispozici. Traduje se však, že v Číně bude smartphone uveden na přelomu srpna a září.