Včera jsme vás informovali o oficiálním termínu vydání vlajkové lodi OnePlus 12. Ta patří v současné době k těm nejočekávanějším, a to nejen kvůli objektivně slušným specifikacím, ale také proto, že má skvěle demonstrovat pokrok firmy OnePlus a na rozdíl od svého předchůdce bude konkurenceschopná vůči špičkovým modelům jiných technologických kolosů typu Xiaomi či Samsung.

OnePlus 12 se v Číně představí už 4. prosince a výrobce s ním na domácím trhu oslaví své desáté výročí. Mezi nadšenci do technologií je ale telefon očekáván vyhlížen i v dalších koutech světa včetně Evropy, potažmo České republiky. I globálně má OnePlus 12 vyjít o něco dříve než v loňském roce OnePlus 11.

Podle renomovaného insidera Maxe Jambora, který v minulosti prozradil hned několik klíčových informací souvisejících s nevydanými produkty od OnePlus (například datum uvedení skládacího OnePlus Open), dorazí připravovaná vlajková loď již v lednu příštího roku. Zda vyjde začátkem měsíce, nebo spíš ke konci, však není jasné. Leaker sice v původním příspěvku naznačil první možnost, nicméně v komentářové sekci krátce nato uvedl, že udělal chybu.

Co je však důležitější než malé zaváhání s přibližnou dobou vydání, je, že OnePlus 12 nedorazí na trh sám. Max Jambor totiž jasně zdůraznil, že v lednu se chystá OnePlus globálně uvést celou řadu. V praxi to tedy s nejvyšší pravděpodobností znamená také vydání mírně osekaného modelu OnePlus 12R. O něm se všechny důležité podrobnosti objevily již během letních prázdnin, a to v rámci komplexního úniku, který jsme rozebrali zde.

OnePlus 12 přinese ultra rychlý procesor Qualcomm Snapdrgaon 8 Gen 3, špičkové fotoaparáty nebo displej s vysokým rozlišením a 2 600nitovou peak svítivostí. Všechny komponenty má pohánět 5 400mAh baterie s podporou 100W dobíjení.