OnePlus odkrývá další podrobnosti týkající se kamerové výbavy nadcházející vlajkovky OnePlus 12. Ta by na rozdíl od svého předchůdce měla přinést skutečně špičkové specifikace, díky nimž bude moct konkurovat řadě konkurenčních smartphonů zaměřených na ty nejnáročnější uživatele.

Poté, co prezident OnePlus China nedávno zveřejnil ukázkové snímky, jež byly zachyceny právě chystaným OnePlus 12, nyní firma odhalila konkrétní detaily o jednotlivých senzorech. Nově je tak oficiálně potvrzeno, že OnePlus 12 dostane špičkový dvouvrstvý snímač LYT-808, na němž se kromě japonské Sony údajně podílelo i samo OnePlus. Sestavu kamer jako takovou pak jako obvykle dolaďuje švédská firma Hasselblad.

Výrobce o hlavním fotoaparátu hovoří jako o nejlepším ve své třídě, ale dokud telefon skutečně nevyjde a neprojde nezávislými testy, bude lepší brát tuto informaci s nadsázkou. Čínské firmy totiž mnohdy přehání.

K dispozici bude také 64Mpx teleobjektiv, využívající 1/2,0palcový snímač. Dle oficiálních materiálů se má spolehnout na špičkové čočky, a navíc je výrobcem označován za periskopický, což by v praxi mělo znamenat, že se dočkáme lepšího optického přiblížení, než je standardní 3x.

OnePlus také zmiňuje displej, jemuž přezdívá 2K ProXDR (což mírně připomíná panely Super Retina XDR display od Applu). Dle dřívějších informací, které vzešly z prezentace čínské společnosti BOE, který panel vyrobila, můžeme počítat s rozlišením 1440x3168 pixelů a až 2 600nitovou maximální svítivostí. Hranice 3 000 nitů, o které se dříve spekulovalo, tak zřejmě pokořena nebude.

OnePlus 12 by se mohlo představit ještě v tomto měsíci, nicméně na oficiální datum vydání si budeme muset ještě počkat. Smartphone má mimo jiné nabídnout vlajkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a design podobný svému předchůdci.