AKTUALIZACE

Ačkoliv se za datum představení OnePlus 12 původně považovalo 4. prosince, prezentace v Číně nakonec proběhne o den později. Výrobce o tom informoval prostřednictvím platformy Weibo.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU

Už dlouhé měsíce píšeme o chytrém telefonu OnePlus 12 a klíčových informacích, které se v souvislosti s ním objevily. Čím více se přibližujeme konci roku, tím více se zdá, že už se doba spekulací postupně blíží ke konci. Nyní totiž bylo patrně ohlášeno jeho datum vydání pro čínský trh.

Připravovaná vlajková loď, která se v letošním roce skutečně bude moct utkat se špičkovými modely konkurence (loni to tak úplně neplatilo má debutovat již 4. prosince. OnePlus má navíc velké plány – OnePlus 12 totiž zřejmě bude jedním z produktů, s nimiž firma oslaví své desetileté výročí.

Teoreticky bychom se ve stejný den mohli dočkat alespoň nějakých detailů souvisejících s hodinkami OnePlus Watch 2, ačkoliv mají dorazit až v následujícím roce. Jako potenciální vodítko považuji fakt, že se na výše zobrazené upoutávce nachází hodinový ciferník.

OnePlus 12 má překvapit v mnoha různých ohledech. Nejenže obdrží výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, ale díky spolupráci s BOE se také bude těšit přítomnosti pořádně jasného displeje s vysokým rozlišením. Partnerství se švédskou firmou Hasselblad mu pak přinese propracovanou sestavu fotoaparátů v čele s širokoúhlou kamerou, poháněnou dvouvrstvým snímačem Lytia 808. Dále se očekává přítomnost 5 400mAh baterie a 100W dobíjení kabelem.