V posledních týdnech se objevila řada klíčových detailů o vlajkovém smartphonu OnePlus 12, který se ve srovnání s předchůdcem zlepší hned v několika zásadních ohledech. Leaker Steve Hemmerstoffer, jenž stál za valnou většinou uniklých podrobností, nyní přináší ve spolupráci se serverem MySmartPrice informace o dalším kousku této rodinky – OnePlus 12R.

Součástí nejnovějšího úniku nejsou pouze parametry, ale také rendery, které odhalují, jak bude nadcházející semi-vlajkový smartphone vypadat. Už při pohledu na jeho zadní stranu se vám může vybavit letošní OnePlus 11R. Ačkoliv si výrobce u standardní vlajkového telefonu s rozložením snímačů v kamerovém modulu pohraje, čímž se vizuální stránka trochu změní, u modelu R patrně tento přístup nemá a designově zůstane prakticky stejný jako předchůdce.

Nicméně, změny se budou dít po hardwarové stránce. Zatímco současný OnePlus 11R využívá čipset Snapdragon 8+ Gen 1, jeho nástupce vsadí na rychlejší Snapdragon 8 Gen 2, jímž aktuálně disponují prakticky všechny TOP Android smartphony. Pokud byste ale chtěli skutečné maximum výkonu, bude lepší investovat do standardního OnePlus 12, neboť ten dostane novogenerační Snapdragon 8 Gen 3.

OnePlus 12R má ale zazářit v jiných ohledech. Jedním z nich bude baterie – podle Hemmerstoffera dostane 5 500mAh akumulátor s podporou 100W dobíjení, čímž nejenže nabídne o 10 % větší kapacitu než současný model, ale také pravděpodobně předčí řadu konkurentů.

Příjemné změny se měly rovněž odehrát i u zadních snímačů, byť to tak na první pohled nemusí kvůli stejnému designu vypadat. Kromě 50Mpx hlavního snímače a 8Mpx ultra širokoúhlé kamery se tentokrát můžeme těšit na 32Mpx teleobjektiv namísto 2Mpx makro senzoru.

Co se pak týče displeje, telefon dostane 6,7palcový AMOLED panel se 120Hz frekvencí a rozlišením 1,5K.

OnePlus 12R bude poprvé veřejnosti představen v lednu následujícího roku, a to konkrétně na čínské akci, míní Hemmerstoffer.