Co se týče připravovaných vlajkových lodí Pixel 8 a Pixel 8 Pro, Googlu se nedaří udržet pod pokličkou snad vůbec nic. Nejenže už mnohokrát unikly rendery a oficiální snímky, načež to kalifornský gigant vzdal a jednotlivé materiály veřejnosti ukázal sám od sebe, ale nyní byla provařena minutu a půl dlouhá upoutávka, která zachycuje nové funkce a přednosti fotoaparátů.

Oficiální trailer zveřejnil portál 91mobiles ve spolupráci s renomovanou leakerkou Kamilou Wojciechowskou, která má v Google minimálně jeden zdroj, díky němuž o sérii Pixel 8 v posledních měsících dokázala s předstihem prozradit spoustu klíčových detailů. Tentokrát se nám naskytuje pohled na funkce, o nichž se již dříve spekulovalo v souvislosti s dotazníkem, který Google rozeslal členům programu Pixel Superfans.

Video nám dává pohled například na funkci Audio Eraser, jež sama rozpozná důležité zvukové prvky videa od hluku, který následně utiší. Předvedena také byla vychytávka, která dokáže změnit výraz v obličeji u osob, jež se nachází na fotografii. Pokud tedy někdo mrkne, nepodívá se včas do kamery nebo se zašklebí, celou skupinovou fotku nebude nutné pořizovat znova. Google se také pochlubil chytrým nástrojem pro kompletní úpravu kompozice snímku. Nejenže z něj můžete snadno odstranit objekty, které zavazí v záběru, ale rovněž lze přesouvat s předměty či lidmi nebo poupravit pozadí. Podívejte se sami:

Co ale vyvolává otázky, je kamerová výbava jako taková, respektive hlavní fotoaparát. Oficiální materiály, se kterými leakerka pracuje, zmiňují 1/1,31palcový senzor pro oba modely. Nicméně, Pixel 8 i Pixel 8 Pro mají údajně dostat nový snímač ISOCELL GN2, jenž je velký 1/1,14 palce. Sama Wojciechowska si je této nesrovnalosti vědoma a soudě podle softwaru se spíš lze přiklonit k tomu, že Google skutečně využije modernější GN2. V předběžných seznamech specifikací se navíc častokrát nachází chyby, tudíž je možné, že Google tento detail pouze nezměnil.

Pixel 8 pak má využít 12Mpx ultra širokoúhlou kameru (f/2,2), zatímco v případě jeho dražšího brášky bude 48Mpx (f/1,95). Ten také exkluzivně dostane 48Mpx teleobjektiv (f/2,8) s pětinásobným optickým přiblížením.

Série Pixel 8 se představí už 4. října spolu s druhou generací chytrých hodinek Pixel Watch a novými barevnými variantami sluchátek Pixel Buds Pro.