Nástupce úspěšných chytrých hodinek Google Pixel Watch se představí už začátkem následujícího měsíce. Sám výrobce už stihl odtajnit design – je dost možné, že to po sérii úniků zkrátka vzdal a vyšel s ním na světlo – avšak podrobnosti týkající se výbavy si kalifornský softwarový gigant nechal v tajnosti. Nicméně, díky dobře informovaným osobám/redakcím se řada z nich už stihla poodhalit. Nyní prosákly další informace.

Jak se dalo očekávat, vedle zvýšení výkonu přinesou Pixel Watch 2 také lepší senzory a nové funkce pro práci s naměřenými hodnotami jednotlivých zdravotních funkcí.

Zdroje portálu 9to5Google nyní potvrzují, že nadcházející hodinky od Googlu budou schopny změřit teplotu pokožky nositele. Tento údaj bude možné díky novému senzoru získat na vyžádání, prostřednictvím aplikace Fitbit pak půjde zabrouzdat do historie zjištěných hodnot. Tato novinka současně může zpřístupnit pokročilé funkce pro sledování menstruačního cyklu, a to podobně jako Galaxy Watch od Samsungu.

Pixel Watch 2 také nabídnou senzor elektrodermální aktivity (EDA), v jehož důsledku bude možné s pomocí speciálních softwarových vychytávek pomoct uživatelům zvládat stres, když se zrovna budou nacházet v tíživých situacích nebo časovém presu.

Další generace Pixel Watch také přinese nové funkce související s nouzovými situacemi. Kupříkladu při autonehodě se na jejich displeji zobrazí vaše nejdůležitější zdravotní informace, které budou určené pro zasahující záchranáře.

Nově také bude umožněno sdílet polohu s nouzovými kontakty anebo povolit funkci Safety Check, která se snaží ověřit, zda jste v pořádku. Pakliže nezareagujete, odešle se hlášení nouzovým kontaktům. Pro komunikaci s kontakty je ale vyžadován signál a aktivní datový plán.