Technologický gigant Microsoft přichází s inovacemi pro aplikace Výstřižky a Fotky v systému Windows 11. Aplikace Výstřižky, která je oblíbeným nástrojem pro pořizování snímků obrazovky, dostává pokročilou funkci rozpoznávání textu. Ta uživatelům nejen snadno zachytit informace z otevřených aplikací, ale také je rychle sdílet v různých službách.

Co je však ještě působivější, je zájem Microsoftu o ochranu soukromí. Automatické maskování citlivých informací, jako jsou e-mailové adresy a telefonní čísla, je skvělým krokem k zajištění, že uživatelé nebudou nechtěně sdílet více informací, než chtějí.

Další inovací je integrace s aplikací Propojení s telefonem, což zjednodušuje proces přenosu snímků z Androidu do Výstřižků. Tato funkce je obzvláště užitečná pro ty, kteří často pracují napříč různými zařízeními.

Aplikace Fotky, integrovaný nástroj pro prohlížení a úpravu fotografií, také prošla řadou vylepšení. Nová funkce rozmazání pozadí je skvělým nástrojem pro ty, kteří chtějí upravit své fotografie tak, aby vynikal hlavní objekt. Kromě toho vyhledávání obsahu na fotografiích uložených v OneDrive je dalším krokem k zjednodušení procesu hledání a organizace fotografií.

Ačkoli tyto nové funkce jsou momentálně k dispozici pouze pro testery Windows Insider, očekává se, že se postupně dostanou k širší veřejnosti.