Twitter novou funkci úprav příspěvků ohlásil na apríla. Tehdy ho bral vážně jen málokdo, později se ale ukázalo, že o vtip nešlo. Po funkci mnozí volali už roky, ohlášení její integrace tak vzbudilo na internetu řadu vášně a spekulací o tom, jak by mohla vypadat.

Teď se dočkáváme i prvních úniků, které vzhled i design funkce přibližují. Manchun Wong o novince mluví takto: „Vypadá to, že přístup Twitteru k úpravě tweetu je neměnný, protože namísto změny textu v rámci jednoho tweetu (s jedním ID) znovu vytvoří nový tweet se změněným obsahem spolu se seznamem starých tweetů před touto úpravou.“

Jak zmiňuje sama Manchun Wong, není jasné, jak by se dřívější verze příspěvků uživatelům zobrazovaly. Možné je také, že by zůstaly uživatelům skryty. Pokud se tak ale nestane, mohlo by jít o něco, co odpovídá obavám z novinky. Bylo by tak zřejmé, jak vypadal tweet třeba v době, kdy jste jej komentovali.

Objevili se už i snímky samotného tlačítka pro úpravu tweetů. Zobrazit se má po rozkliknutí třech teček vpravo nahoře vašeho příspěvku. Otevře se pak běžný editor, který je jen předvyplněný původním obsahem a tlačítko pro publikaci se jmenuje „aktualizovat“. Tyto snímky ale nezobrazují možnost nahlédnout do historie úprav.

Na oficiální informace od Twitteru si budeme muset ještě chvilku počkat, pro předplatitele Twitter Blue by ale měla funkce být dostupná už v řádu měsíců. Kolem platformy se mezitím rojí ještě jedna vlna zpráv, koupit ji totiž chce Elon Musk. Více si přečtěte v našem článku.