Tlačítko Upravit, které máme snad na každé sociální síti brzy přijde i na Twitter po dlouhých letech žádostí od uživatelů. Sociální síť v krátkém videu předvedla, kde bude tlačítko umístěno.

1. 4. jsme si mohli všimnout, že Twitter oznámil funkci úpravy tweetu poté, co ho vydáte. Samozřejmě nikdo to nebral vážně. Řada uživatelů oznámení podpořila a vybízela společnost, aby na tomto začala opravdu pracovat. Na druhou stranu se našli tací, kteří s vtipem oznámili veřejnosti, že ze sociální sítě odchází

Vtip se ale stal realitou a Twitter oznámil, že aprílový žert myslel vážně. Navíc, první vyvolení, kteří si budou moci funkci vyzkoušet, jsou předplatitelé Twitter Blue. Dočkají se v následujících měsících. V tweetu níže si můžete prohlídnout, kde toto tlačítko v budoucnu najdete.

Jay Sullivan, vicepresident společnosti Twitter, přiznal, že upravení tweetů po jejich vydání byla ta nejžádanější funkce mnoho let v řadě. Firma na bezpečné implementování funkce pracuje již rok, tvrdí jak Jay Sullivan, tak i Twitter. 

Bez časových limitů, nástrojů a transparentnosti by mohla být úprava tweetů zneužita k pozměnění veřejné konverzace. Ochrana integrity těchto konverzací je naší nejvyšší prioritou,” řekl Sullivan.

Na internetu lidé prosí už tak dlouho, že se z toho stal vtip. „Tweety, ale s možností úpravy” se stal standardním komentářem pod populárními tweety s chybami. Bývalý ředitel Twitteru Jack Dorsey byl za jeho působení velmi neochotný k přidání této funkce. V roce 2018 upozornil na problém, že tweety by mohly mít jiný význam po autorské úpravě. V roce 2020 Dorsey řekl, že tlačítko Upravit pravděpodobně nikdy nepřidají.