Elon Musk momentálně vlastní 9,2 % sociální sítě Twitter, investoval do ní přes 3 miliardy dolarů (66 miliard Kč). To mu však zjevně nestačí. Právě usiluje o odkoupení celé společnosti a v dopise Bretu Taylorovi, předsedovi představenstva, nabízí 54,20 dolaru za akcii v hotovosti. Podle CNBC se hodnota nabídky pohybuje okolo 43 miliard dolarů (přes 962 miliard korun).

„Investoval jsem do Twitteru, protože věřím v jeho potenciál stát se platformou pro svobodu projevu na celém světě a také věřím, že svoboda projevu je společenskou nutností pro fungování demokracie,“ uvedl Musk v dopise zaslaném Bretu Taylorovi, předsedovi představenstva Twitteru.

„TWITTER MÁ MIMOŘÁDNÝ POTENCIÁL. JÁ HO UVOLNÍM.“

ELON MUSK

Po uskutečnění investice si však Musk prý uvědomil, že „společnost v současné době nebude prosperovat ani sloužit tomuto společenskému požadavku“. Je údajně nutno Twitter transformovat na soukromou společnost. V důsledku toho nabízím, že koupím 100 % Twitteru za 54,20 dolaru za akcii v hotovosti,“ prohlásil Musk v dopise.

„MOJE NABÍDKA JE MOU NEJLEPŠÍ A KONEČNOU NABÍDKOU, A POKUD NEBUDE PŘIJATA, BUDU MUSET PŘEHODNOTIT SVOU POZICI AKCIONÁŘE.“

ELON MUSK