Společnost Nothing se připravuje na spuštění úplně prvního telefonu nazvaného Phone (1). To přijde už velmi brzo, už příští měsíc. Proto o zařízení slýcháme častěji než kdy dříve. 

Nedávno vyšlo na povrch, že Nothing Phone (1) nebude dostupný pro zákazníky v USA. Společnost se chce zaměřit na domovské trhy, tedy na ty v Evropě a Spojeném království.

Autoři přiznávají, že jsou ještě velmi mladou firmou a vydat telefon je opravdu náročné. Aby ne, když je to jejich první smartphone. Nothing se rovněž musel poprat s regulemi v evropských státech, zajištěním podpory připojení k celulární síti apod. Nemluvě o náporu od konkurence.

Někteří investoři z USA telefon ale už mají v kapsách. Získali ho skrze uzavřený beta program. Přesto Nothing má velké plány do budoucna pro zákazníky v USA. Nejspíš se to nebude týkat přímo Phone (1). Příští generace by se mohla na západ dostat už naplno.

Telefon Nothing Phone (1) bude spuštěn v úterý 12. 7. V tento den bychom se rovněž měli dočkat prezentace. Zatím ale víme, jak vypadá. Má transparentní záda, které doplňuje několik LED pruhů. O nich mluví ve svém videu Marques Brownlee, kterému se poštěstilo a dostal telefon do studia. Phone (1) poběží na Androidu s nadstavbou Nothing OS a bude v něm tepat čip Snapdragon od Qualcomm.

Video od MKBHD