Včera jsme vás informovali o potvrzení existence vlajkového čipu MediaTek Dimensity 9200+, který se dostane do špičkových zařízení s Androidem, a také o jeho oficiálním datu vydání. Těsně poté, co jeho výrobce tyto detaily sdílel, se na čínské sociální platformě Weibo objevil příspěvek od známého leakera Digital Chat Station, jenž sdílel údajné výsledky čipu v testu benchmarku Geekbench. Máme se na co těšit.

Vypadá to, že MediaTek bude zpátky ve hře a Dimensity 9200+, který bude vydán již v následujícím měsíci, bude představovat vážnou konkurenci pro americký Qualcomm a jeho současný vlajkový čip Snapdragon 8 Gen 2. V Geekbench totiž dokonce porazil jeho přetaktovanou variantu, kterou exkluzivně najdeme ve smartphonové řadě Galaxy S23 od Samsungu.

Dimensity 9200+ si vysloužil konkrétně 2 121 bodů v oblasti single-core a úžasných 5 655 bodů v disciplíně multi-core. Mezi nejlepší výsledky přetaktovaného Snapdragonu 8 Gen 2 uvnitř letošní vlajkové lodi Samsungu, Galaxy S23 Ultra, se řadí skóre 2 051 bodů v single-core a 5 452 bodů v multi-core, což z něj dělá o 3 % a 3,5 % pomalejší čip.

Specifikace čipu Dimensity 9200+ ještě nebyly oficiálně potvrzeny, ale hovoří se o hlavním jádře Cortex-X3, které poběží na 3,35GHz frekvenci, třech středních jádrech Cortex-A715 taktovaných na 3 GHz a čtyřech efektivních jader s dosud neznámou frekvencí.

Dimensity 9200+ bude mít svou prezentaci 10. května a už nyní se očekává, že se s ním v srpnu setkáme uvnitř série herních smartphonů ASUS ROG Phone 7D. Na podzim pak bude zajímavé sledovat, jak si Dimensity 9200+ poradí s konkurencí v podobě Snapdragonu 8 Gen 3 od Qualcommu, který by touto dobou měl vyjít.