Tchajwanský velikán ASUS nedávno vydal novou generaci svých herních telefonů ROG Phone, která jako každoročně láká na špičkový procesor, ale také vysokokapacitní baterii, kvalitní displej nebo perfektní odvod tepla. S bližšími detaily jsme vás seznámili v našem testu, na nějž se můžete podívat zde. Na trhu je série ROG Phone 7 teprve krátkou dobu, ale i přesto se už začínají objevovat podrobnosti o řadě 7D.

Stejně jako loni se tedy i letos dočkáme refreshe, který podle exkluzivních informací serveru Newzonly, jenž se spojil s leakerem Parasem Guglanim, opět přinese procesor od konkurenčního MediaTeku (klasická řada používá čipy Snapdragon od amerického výrobce Qualcomm).

Dostupné budou dohromady čtyři různé modely – dva pro standardní verzi a dva pro ještě vymakanější variantu Ultimate. Všechny budou údajně vybaveny dosud nevydaným procesorem Dimensity 9200+, o kterém bohužel žádné bližší detaily nemáme.

Aktuálně je v některých mobilních zařízeních dostupný klasický Dimensity 9200 s 3,05GHz frekvencí na hlavním jádře. Teoreticky bychom se mohli dočkat o něco vyšších taktů, třeba kolem 3,2 GHz jako v případě Snapdragonu 8 Gen 2, ale to je z mé strany čistá spekulace.

ROG Phone 7D a 7D Ultimate mají znovu nabídnout 6 000mAh baterii s podporou 65W dobíjení a 6,78palcový AMOLED displej se 165Hz obnovovací frekvencí. Pořídit údajně půjdou ve variantách 12/256GB a 16/512GB. Na bližší detaily si budeme muset počkat.

Newzonly tvrdí, že řada ROG Phone 7D bude v Číně a zbytku světa dostupná již v srpnu letošního roku.

Všechny informace zatím berte, prosím, s nadsázkou, a to ideálně do chvíle, než se k nim vyjádří vícero zdrojů. O bližších podrobnostech vás budeme postupně informovat.