Asi nejzajímavějším oznámením společnosti MSI v rámci aktuálně probíhajícího veletrhu CES 2024 byl handheld Claw, nabízející procesor od Intelu a údajně bezkonkurenční baterii. Firma však předvedla daleko více hardwarových produktů určených pro hráče – například atraktivně vypadající modely nových grafických karet od Nvidie.

V pondělí byla oznámena trojice dalších grafických karet od Nvidie, které postupem ledna rozšíří rodinku desktopových modelů s architekturou Ada Lovelace. Součástí takzvaného SUPER upgradu jsou modely RTX 4070 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER a RTX 4080 SUPER, přinášející zejména nárůst CUDA jader a v jednom případě také zvýšení kapacity VRAM.

Pro zmíněné grafické karty si MSI připravilo speciální „Expert“ design vlastních modelů, který aktuálně vystavuje na veletrhu. Fotografie a další detaily přinesl přímo z místa zahraniční server Wccftech.

Modely MSI Expert sází na hliníkovou konstrukci, která už na první pohled díky absenci plastů působí prémiověji. Vizuální provedení karty, kterou si můžete prohlédnout na obrázcích, se navíc nápadně podobá Founders edicím od Nvidie. Při pohledu zepředu si totiž lze všimnout pouze jediného větráčku, další se pak nachází na zadní straně.

Wccftech poznamenává, že karta spoléhá především na odpařovací komoru, která přenáší teplo skrz velké trubky, přicházející do kontaktu se samotným GPU, do heat sinku, odkud se následně rozvádí po celé ploše chladiče pomocí tepelných trubic (heat pipes).

Není to poprvé, co MSI do svých vlastních modelů grafických karet zasazuje určitou inspiraci společností Nvidia. Koncem září například firma odhalila limitovanou verzi karty RTX 4060 v charakteristické zelené barvě (více jsme psali zde).