Tchajwanská společnost MSI představila limitovanou variantu grafické karty GeForce RTX 4060, jež byla na trh uvedena koncem července. Debutem modelu zvaného GAMING X 8G NV EDITION zároveň firma oznamuje počátek řady THE LIMITED SERIES, která bude zahrnovat ty nejlepší produkty v prémiových edicích s omezenou dostupností.

Nový model na první pohled zaujme svými barvami, které by mohly zlákat zaryté fanoušky Nvidie, popřípadě prostě a jednoduše ty, kterým se do PC sestavy hodí grafika, jejíž podstatnou část pokrývají prvky v zelené barvě. Na krytu samotném nalezneme také RGB světla, jež zkrátka nesmí chybět v žádném moderním desktopu.

Pro MSI ale nová limitovaná série představuje nejen cestu, jak nabídnout věrným fanouškům něco jedinečného. Současně se totiž také jedná o první krok k novému ekologičtějšímu přístupu. Výrobce se zaměřil na využití udržitelného balení, jehož součástí je pouze takové množství ochranných fólií a jiných materiálů, které je doopravdy potřeba.

Speciální edice cenově dostupné grafické karty od Nvidie se dostává také k nám do Česka, přestože bylo vyrobeno pouze 6 000 kusů. Co ale překvapí možná ještě víc, je cena. Jeden by od limitovaného provedení očekával, že bude výrazně dražší, ale to není případ GAMING X 8G NV EDITION. Tuzemská cena totiž činí 9 699 Kč (exkluzivně bude k dostání u prodejce Smarty).

Nvidia GeForce RTX 4060 spoléhá na grafický čip AD107, jenž disponuje 3 072 CUDA jádry. Součástí výbavy je dále 8GB paměť typu GDDR6, sběrnice se 128bitovým rozhraním a 24MB L2 cache. Více podrobností, včetně názorů recenzentů, si můžete přečíst v našem samostatném článku.