V nové aktualizaci systému Windows 11, která vyšla tento týden, se objevují reklamy v sekci „Doporučeno“ nabídky Start. Podle nejnovějších informací se v této sekci objeví vybrané aplikace z Microsoft Store, pocházející od vybraných vývojářů. Jedná se tak o zásadní změnu pro uživatele, kteří byli zvyklí na systém bez reklamního obsahu v této klíčové části operačního systému.

I když jsou návrhy aplikací povoleny jako výchozí, uživatelé mají možnost vrátit se k původnímu nastavení bez reklam. Stačí přejít do sekce Nastavení, zvolit Přizpůsobení > Start a deaktivovat možnost Zobrazit doporučení pro tipy, propagace aplikací a další“.

Novinka se objevila jen několik týdnů po svém debutu v beta verzi Insider. O testování reklam jsme vás informovali v článku zde. Odpovědnost za poskytnutí dostatečného času na uživatelskou zpětnou vazbu, která je klíčová pro program Insider, byla zjevně opomenuta. Přestože Microsoft již v minulosti testoval reklamy v Průzkumníku souborů Windows 11, tento konkrétní experiment však byl brzy ukončen.