Snad každá technologická společnost někdy musela zrušit své plány, ať už to bylo z jakéhokoliv důvodu. Tento osud se nevyhnul ani Lenovu, jež například seklo s vývojem své kapesní herní konzole. Už delší dobu se ale diskutovalo také o možném pohřbení dalšího segmentu, kde čínská firma působila – herních telefonů.

Zhruba týden nazpět se objevil příspěvek od jednoho údajného zaměstnance Lenova, ve kterém stálo, že společnost uzavřela svou divizi herních smartphonů Legion. Protože ale nebylo úplně jasné, zda jde o fakt, nebo pouhý drb, pokusil se server Android Authority získat nějaké důvěryhodnější vyjádření. A to se mu také povedlo.

Známému mobilnímu webu na žádost o komentář odpověděl nejmenovaný mluvčí Lenova, který potvrdil, že společnost skutečně ukončila své podnikání v oblasti herních telefonů Legion. Konkrétně uvedl:

„Lenovo v rámci širší obchodní transformace a konsolidace herního portfolia ukončuje výrobu mobilních herních telefonů Legion se systémem Android. Jako lídr v oblasti herních zařízení a řešení je společnost Lenovo odhodlána rozvíjet herní kategorii napříč formami a zaměřit se na oblasti, kde může globální herní komunitě přiníst největší hodnotu.“

Herní telefony jsou v poslední době docela sporným tématem. Nejenže se nepodařilo prosadit Lenovu, ale problémy má i Xiaomi, které muselo kvůli ne zrovna velkému úspěchu své řady Black Shark propustit stovky zaměstnanců. V budoucnost trhu s herními telefony nevěří ani šéf Redmi Lu Weibing a je naopak přesvědčen, že jsou tato speciální zařízení odsouzená k zániku.

Zcela odlišný postoj má ale například ASUS, který brzy představí novou generaci svých ROG Phonů. I letos se můžete na našem kanále těšit na parádní video, kde si ROG Phone 7 rozebereme.