Mnoho technologických společností vidí v herních telefonech budoucnost a vlastně ani není divu. Mobilní hry dosahují stále vyšší a vyšší kvality, s čímž přichází i výraznější náročnost na čipset. Kromě toho se mobilní hry začínají čím dál více brát jako součást e-sportu. Takto to ale evidentně nevidí šéf Redmi a viceprezident čínské divize Xiaomi Lu Weibing alias William Lu.

Ten na sociální síť Weibo napsal, že v roce 2023 nebudete potřebovat herní telefon. Podle něj jsou totiž „odsouzeny k zániku“. Některým se to ale zdá jako menší paradox, protože samo Redmi stojí za řadou herních telefonů. Jedním z nich je třeba Redmi K50 Gaming, který vyšel v půlce února letošního roku.

Redmi momentálně pracuje na telefonech řady K60 a spekulovalo se, že opět vyjde ve speciální edici určené pro hráče. Vzhledem k onomu výroku ředitele této společnosti to je ale nepravděpodobné a zákazníci se tak budou muset spokojit s klasickou variantou, modelem K60 Pro nebo modelem K60E. Ty by ale stejně měly být vybaveny výkonnými čipsety (Snapdragon 8 Gen 2 nebo 8+ Gen 1), takže o výkon ve hrách nebude nouze.

Co si myslíte o herních telefonech vy?