Na vlně popularity přenosné konzole Nintento Switch se pravděpodobně chtěla svézt i společnost Lenovo, a tak začala připravovat svůj vlastní handheld. Říká se, že měl být odhalen na akci MWC 2021, k tomu ale nikdy nedošlo. Nyní se prototypy této hračky prodávají v Číně.

Lenovo chtělo handheld vydávat pod svou herní značkou Legion a měl se tak nazývat Legion Play. Od celého projektu se ale nakonec upustilo, a tak zbyla pouze hromada prototypů, které nikdy nezamířily na trh. U prodejců v Číně, kteří oficiálně nemají s firmou Lenovo cokoliv společného, se ale nějakým způsobem nyní prodávají za přibližně 160 dolarů, tedy zhruba 3 550 korun v přepočtu. Podle YouTubera se jménem Taki Udon měl prodejce na skladě asi tisíc prototypů, jež pocházely z různých fází výroby.

Konzole měla běžet na systému Android a pod její kapotou se měla nacházet 7000mAh baterie a mobilní čipset Snapdragon 888 s maximální frekvencí 2,84 GHz. Veškerý obsah se pak měl ukazovat na 7palcovém dotykovém displeji s rozlišením FullHD a podporou HDR10+. Handheld byl podle všeho vybaven 64GB úložištěm a 12GB operační pamětí.

Tvůrce Taki Udon ve svém videu procházel různými zákoutími systému a také otestoval, zda se na tomto prototypu dají hrát nějaké ty hry. A skutečně to šlo. Ve streamovací službě měl k dispozici vícero titulů, z nichž na kameru ukázal třeba Final Fantasy 15 a zdálo se, že vše šlape jako hodinky.

Tímto jsme ale ještě nedospěli do finále. Taki Udon totiž objevil ještě jednu zajímavost, a tou je launcher. Bez něj totiž Legion Play vypadá jako tablet s Androidem, co má po stranách tlačítka, jež známe z klasického konzolového ovladače, ale jakmile se launcher zapne, prototyp se promění v... handheld od Logitechu?

Ne, nedělám si legraci. Jak bylo ve videu ukázáno, rozhraní obou konzolí je prakticky totožné, a dokonce zůstal stejný i font. Znamená to tedy, že se z Legion Play stal Logitech G Cloud?