V poslední době se začaly objevovat nejrůznější spekulace o nové generaci herních smartphonů z dílny tchajwanského giganta ASUS. Výrobce se ale rozhodl, že nás už nebude dlouho napínat a existenci ROG Phone 7 oficiálně potvrdil. Naštěstí nebudeme muset čekat až do léta, jako tomu bylo u předešlé řady.

Pokud patříte mezi příznivce mobilních her, zapište si do kalendáře datum 13. dubna. V tento den bude totiž oficiálně ROG Phone 7 představen. Akci budete moct ve 14:00 našeho času sledovat živě skrze přehrávač výše nebo přímo přes YouTube, kde už je přenos vytvořen.

Podle záznamů v databázi benchmarku Geekbench můžeme počítat hned se třemi různými variantami ROG Phonu 7, přičemž všechny budou vybaveny aktuálně nejvýkonnějším Android čipem Snapdragon 8 Gen 2 a 16GB operační pamětí. Nikdo ale nevylučuje, že ASUS ještě později vydá i edici s procesorem od MediaTeku. Přesně taková situace totiž nastala vloni.

Dle dřívějších úniků/spekulací bude ASUS pokračovat v trendu vybavování svých herních telefonů obří baterií, a tak můžeme i letos počítat s 6 000mAh kapacitou. Nejspíš ji půjde dobíjet 65W výkonem. K tomu se zřejmě dočkáme 165Hz AMOLED displeje o rozlišení FullHD+.