Společnost Apple je už pěknou řadu let považována za jistý milník, kterého chtějí další výrobci smartphonů dosáhnout. Debuty jeho nových produktů se tak často stávají předmětem komentářů zástupců konkurenčních firem, jako je kupříkladu Honor. Její generální ředitel George Zhao v rozhovoru vyjádřil svůj názor na iPhone 15.

Nová generace oblíbených iPhonů přináší zajímavá zlepšení, což se týká jak standardních, tak i Pro modelů, ale v očí některých spotřebitelů Apple nepřinesl dostatečné množství novinek. O zklamání hovoří právě i George Zhao, přestože věří v to, že se nové generaci cupertinských chytrých telefonů bude s ohledem na prodeje dařit. To se ostatně potvrzuje, neboť i u nás v Česku čelí některé z modelů tak vysokému zájmu, že se jejich dodací lhůta protáhla o několik týdnů.

George Zhao v rozhovoru uvedl, že dříve byl Apple vnímán jako naprostý lídr v oblasti smartphonů, ale momentálně se pouze zaměřuje na zvýšení výkonu a vylepšení fotoaparátů, což podle něj zkrátka není dostačující. Domnívá se také, že jsou dnešní iPhony jen postupným procesem drobných vylepšení a oprav a je podle něj škoda, když s tímto člověk počítá před konferencí a nakonec se taková očekávaní ukážou jako oprávněná.

Apple přichází s čím dál menším počtem inovací, což poskytuje konkurenčním firmám ideální příležitost k tomu, aby přicházely s vlastními nápady, míní Zhao. Narážet přitom měl na skládací telefon Honor V Purse, který byl nedávno uveden jako pouhý koncept a nyní se má dočkat svého oficiálního debutu pro čínský trh. Jedná se o smartphone, který díky přizpůsobitelným externím displejům současně funguje jako kabelka. Více se o něm můžete dočíst zde.

Generální ředitel společnosti Honor, které se v poslední době slušně daří oslovovat nové spotřebitele, se přitom do Applu neobul poprvé. Už dříve například hovořil o svých plánech na předehnání cupertinského soka v kvalitách systému, jak jsme vás kdysi informovali zde.

Je možné, že by si Apple získal srdce spousty příznivců Android telefonů, kdyby také přišel s vlastním skládacím telefonem. Na druhou stranu, uspět by nemusel u své hlavní fanouškovské základny, která je často vnímána jako trošku konzervativní. V minulosti se nicméně diskutovalo o tom, že spíš než ohebný iPhone dorazí na trh iPad se skládací obrazovkou.

Leckteré patenty však nasvědčovaly tomu, že se Apple vytvořením skládacího iPhonu rovněž zabývá. Pakliže je toto zařízení skutečně ve vývoji, detaily se nejspíš hned tak nedozvíme, neboť je Apple známý svou schopností udržet spoustu podrobností pod pokličkou do samotného představení.