Ať už máte na novou generaci iPhonů názor jakýkoliv, popularitu jí upřít nelze. A to zejména dvěma dražším modelům – iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max – které přináší nový čipset, titanové tělo a spoustu dalších novinek. V České republice čelí obzvlášť velké poptávce, což dokazuje čekací doba na webových stránkách samotného Applu.

Kdybyste si v době psaní tohoto článku chtěli přes oficiální internetový obchod Applu pořídit nejdražší kousek sestavy, čili model Pro Max, mohlo by se vám čekání protáhnout do 10.–20. listopadu. To platí v případě, že byste měli zájem o jakoukoliv paměťovou konfiguraci v barvách „přírodní titan“ a „bílý titan“. Pakliže byste si chtěli pořídit iPhone 15 Pro Max ve variantě „modrý titan“ nebo „černý titan“, odhadovaná doba doručení se mění na 19.–26. října.

iPhone 15 Pro je na tom o něco lépe. Nejkratší dobu byste čekali na 1TB model v černém či modrém provedení – prý byste se dočkali někdy mezi 29. zářím a 5. říjnem – a největší zájem je pak o bílou verzi, která by vám přišla v rozmezí od 19. do 26. října.

Jste-li méně nároční a vystačíte si s jedním ze základní dvojice modelů, čekací doba už tak hrozná není. Pro většinu variant iPhonu 15 zmiňuje Apple jako datum doručení 22. září, ale jsou zde i určité výjimky. V modré barvě se 128GB úložištěm byste se telefonu dočkali mezi 29. zářím a 5. říjnem. Totožná konfigurace, ale v růžové barvě, pak má dojít mezi 5. a 12. říjnem. Růžový model s dvojnásobným místem má datum doručení stanovené na rozmezí od 26. do 29. září.

Kdo by byl čekal, že o model iPhone 15 Plus je nouze zase nejmenší. Jeden by mohl namítnout, že má Apple hodně kusů v zásobě, ale spíš bych sázel na to, že o 6,7palcový základní iPhone 15 není takový zájem. Kompletně všechna provedení by přišla 22. září.