Konference IFA 2023 poskytla prostor pro globální debut ambiciózního skládacího telefonu Honor Magic V2. Jak už ale na technologických veletrzích bývá zvykem, společnosti představují také koncepty budoucích produktů, které se kolikrát na trh vůbec nedostanou, ale přesto jsou zajímavé, neboť demonstrují pokrok ve vývoji. Honor se nyní pochlubil zvláštní kombinací kabelky a chytrého telefonu, která nese název Honor V Purse.

Nejedná se však o kabelku, do které byste si dávali věci. Honor se snaží z klasického skládacího telefonu vytvořit unikátní módní doplněk, a tudíž jej osadil přizpůsobitelnými displeji, jejichž cílem je napodobovat design kabelky. Zvolit si navíc lze design obou stran telefonu.

A to včetně designových prvků (řetízky, peříčka, střapce), jež reagují na vaše doteky či pohyb smartphonu a kývají se spolu s ním, čímž se snaží nabudit dojem, že jsou skutečné, ačkoliv jsou pouze vykresleny na displeji.

„Kromě toho, že se vyznačuje materiály z udržitelných zdrojů, jako je veganská kůže na popruzích, lze tento nekonečně přizpůsobitelný koncept AOD kombinovat s jakýmkoli oblečením. S tím, jak módní průmysl překračuje hranice fyzického světa do digitálního prostoru, technologie umožňuje neomezené možnosti stylu a sebevyjádření,“ stojí v tiskové zprávě.

I přesto, že se jedná o skládací telefon, je Honor V Purse mimořádně tenký (méně než 9 mm ve složeném stavu), v důsledku čehož se dokonce může srovnávat s klasickými chytrými telefony. Honor jej v prezentaci položil vedle Galaxy S23 Ultra od Samsungu.

Není jasné, zda se Honor V Purse někdy dostane k běžným spotřebitelům. Očividné však je, že se firma snaží co nejvíce zapojit designéry, kterým nabídne API pro využití senzorů (gyroskop, senzor okolního světla apod.), aby mohli přicházet s vlastními návrhy.