Poslední dobou se hodně diskutuje o vstupu Applu na trh se skládacími zařízeními. Například pro konkurenční Samsung bylo toto rozhodnutí přínosné, a navíc se jablečné produkty se skládací obrazovkou těší spousta fanoušků cupertinského giganta. Prvním centrem soustředění by ale neměl být telefon, nýbrž rozměrnější zařízení.

Spekuluje se, že Apple vydá jako první buď skládací MacBook, anebo skládací iPad. Často se přitom jako datum vydání uvádí rok 2024. S podobnými informacemi nyní přichází i známý analytik Ming-Chi Kuo, který je rovněž přesvědčen, že iPad se složitelným displejem dorazí už v následujícím roce.

Přestože Kuo nezmínil detailnější informace o době uvedení na trh, v sérii tweetů zmiňuje jiné zajímavé věci. Design skládacího iPadu vidí jako zbrusu nový a využívat by údajně měl stojánek s uhlíkovými vlákny, o která se postará čínská společnost Anjie Technology.

Z příspěvků analytika mimo jiné vyplývá, že se Apple bude na skládací iPady soustředit výrazněji, a tak letos nemáme očekávat žádné novinky. V důsledku toho se dá údajně počítat s meziročním propadem dodávek okolo desíti až patnácti procent, nicméně po vydání skládacího iPadu by se prý měly dodávky opět zvednout.