Kapesní herní konzoli Lenovo Legion Go zasáhl další masivní únik. S každým dalším článkem od portálu Windows Report, který přinesl zatím téměř všechny klíčové detaily, se přitom jeví jako lepší a lepší zařízení. Nedávno bylo jiným zdrojem potvrzeno, že se bude handheld těšit přítomnosti výkonného čipsetu AMD Ryzen Z1 Extreme, a nyní byly potvrzeny další podrobnosti o displeji, datu vydání a ceně. Máme se na co těšit.

Lenovo Legion Go bude podobně jako nedávno vydaný ASUS ROG Ally využívat operační systém Windows 11, který sice není ideální, ale poskytuje maximum svobody. K dispozici také bude se stejnými procesory. Co má ale mít dle nejnovějších informací výrazně lepší, je obrazovka.

Windows Report přišel s kompletním seznamem specifikací, který obdržel spolu s tiskovou zprávou od anonymního zdroje. Prozrazeno tedy bylo, že nadcházející herní konzole dostane 8,8palcový displej s mimořádným rozlišením QuadHD+ (2560x1600 pixelů) a 144Hz obnovovací frekvencí. Nabídne tedy nejen ostřejší, ale také plynulejší obraz než ROG Ally. Třešničkou na dortu pak má být 500nitová svítivost či 97% pokrytí gamutu DCI-P3.

V diskuzi pod předešlými články jste se nás často ptali na podrobnosti o baterii, které nepochybně hrají v případě handheldů klíčovou roli. Přestože neznáme konkrétní dobu výdrže, Lenovo Legion Go dostane 49,2Wh dvoučlánkovou baterii. ASUS ROG Ally a Steam Deck mezitím sází na 40Wh baterie.

Pokud se tedy spokojíte s přibližně hodinovou výdrží ROG Ally při maximálním výkonu, anebo zhruba tří až čtyřhodinovou v úspornějších režimech, baterie Legionu Go pravděpodobně nebude žádná velká brzda. Prozrazeno navíc bylo, že ji lze nabíjet 65W výkonem. Nicméně, pokud jste přesvědčeni, že je tato doba výdrže opravdu tristní, Legion Go váš problém nejspíš nevyřeší.

CENA A DOSTUPNOST

Lenovo Legion Go bude dostupný od října s cenovkou 799 dolarů eur. To v přepočtu činí asi 19 300 Kč. Celá věc je ale prezentována tak, že jde o počáteční cenu, a vzhledem k tomu, že má být konzole údajně dostupná ve variantách 256GB, 512GB a 1TB, si asi dovedete představit, že poslední zmíněný model bude pěkně drahá záležitost. Pokud se tedy firma nakonec nerozhodne jinak. Handheld už přece jenom hodlá představit 1. září, takže dlouho na oficiální podrobnosti čekat nebudeme.

AR BRÝLE A SLUCHÁTKA JAKO DOPLŇKY

Už nějakou dobu víme, že budou k handheldu nabízeny také speciální AR brýle. V rámci tohoto úniku ale vyplavalo na povrch, že budou spolupracovat s jakýmkoliv USB-C zařízením.

Lenovo navíc hodlá představit také sluchátka do uší zvaná Legion E510, kterým nemá chybět RGB a prostorový zvuk 7.1. Disponovat mají 10mm měniči.