Ve čtvrtek jsme psali o handheldu Lenovo Legion Go. Na základě zprávy od portálu Windows Report jsme se dozvěděli, že bude zajímavou kombinací všech dosud dostupných konzolí. Nabídne Windows 11 jako ASUS ROG Ally, odnímatelné ovladače jako Nintendo Switch a trackpad jako Steam Deck. Navíc se pochlubí 8palcovým displejem. Teď však máme k dispozici další detaily, které vyplavaly na povrch v rámci dalšího velkého úniku.

Serveru Windows Report se povedlo získat další propagační snímky, díky nimž můžeme říct, že Legion Go bude daleko větším projektem, než se na první pohled může zdát. Dokonce to vypadá, že se Lenovo připravuje na odhalení kompletního ekosystému nových herních zařízení.

Jak si můžete všimnout, na uniklém obrázku níže je kapesní konzole Lenovo Legion Go vyobrazená vedle AR brýlí, které mají být speciálně určené hráčům. Ačkoliv nebyly prozrazeny jejich konkrétní parametry, spekuluje se o tom, že nabídnou vysokou obnovovací frekvenci a proprietární herní funkce. K zařízení by se pak měly připojovat USB kabelem, a to nejspíš pro účely napájení.

Bohužel, aktuálně není jasné, zda Lenovo bude své nové AR brýle dávat do každého balení s handheldem Legion Go, anebo zda půjde o samostatný produkt, který bude pro konzoli pouze určený jako zajímavý doplněk. Tak jako tak je ale pravděpodobné, že by se mohlo jednat o slušný kus hardwaru, neboť zrovna Lenovo má v oblasti augmentované reality poměrně bohaté zkušenosti.

Druhým nejdůležitějším poznatkem z čerstvého úniku je, že Lenovo Legion Go využije čip AMD Ryzen Z1. V praxi to tedy znamená, že bude schopen dosahovat zhruba stejných výsledků jako levnější varianta konzole ASUS ROG Ally, která stále ještě čeká na vydání. Díky šesti jádrům architektury Zen 4, frekvenci dosahující úrovně 4,9 GHz a čtyřech výpočetním jednotkám RDNA 3 by mělo být o výkon dostatečně postaráno.

Aktuálně však není jasné, zda Lenovo uvede na trh pouze model se standardním APU Z1. Ve hře je totiž i varianta, že se dočkáme také modelu s čipem Z1 Extreme, jímž disponuje momentálně dostupná verze konzole ROG Ally. Extreme model se chlubí osmijádrovým procesorem, a dokonce 12 výpočetními jednotkami GPU.

U kapesních herních konzolí bývá častokrát kamenem úrazu baterie. Aktuálně sice není jasné, jakou kapacitu nabídne Legion Go, ale z tloušťky zařízení lze usoudit, že by na tom baterie nemusela být vůbec zle.

Když se ohlédneme ještě zpět za zrušeným Lenovo Legion Play, dojde nám, jak moc musela firma přehodnotit své plány. Nyní osobně věřím, že má daleko vyšší šanci uspět, neboť nevyvíjí pouhou srandu pro hraní Android her nebo cloud gaming, nýbrž plnohodnotnou konzoli, která bude využitelná nejen pro večery s AAA tituly, ale i na práci.

Prozatím je to vše. Detaily o ceně k dispozici nemáme a přesné datum uvedení na pulty obchodů také ne. Podle Windows Report se ale oficiálního představení dočkáme už na akci IFA 2023, jež bude probíhat od 1. do 5. 9.