Velkou řadu detailů o chystané kapesní herní konzoli z dílny čínského Lenova přinesl nedávný únik, který jsme podrobněji pokryli zde. Kromě toho, že k němu bude výrobce nabízet také nové AR brýle, jsme se dozvěděli klíčové informace o hardwarové výbavě – handheld bude poháněn čipy série AMD Ryzen Z1, kterou najdeme také pod kapotou nedávno uvedeného ASUS ROG Ally. Tehdy jsme ještě nevěděli, zda můžeme počítat i s výkonnějším APU Ryzen Z1 Extreme, ale čerstvý únik nám potvrzuje, že rozhodně ano.

Rozdíl mezi čipy Z1 a Z1 Extreme je docela znatelný. První zmíněný kousek disponuje pouze šesti procesorovými jádry a čtyřmi výpočetními jednotkami RDNA 3. Jeho výkonnější bráška však nabízí hned osm procesorových jader, a co je ještě důležitější, GPU využívá hned dvanáct výpočetních jednotek.

Handheld Lenovo Legion Go s čipem Z1 Extreme spatřil důvěryhodný leaker vystupující pod jménem AnhPhuH. Kromě toho nám benchmarky, které objevil, prozradily, že připravovaná konzole vsadí na 16GB operační paměť typu LPDDR5-7500 a M.2 NVMe SSD o kapacitě 256/512GB. Také nám bylo prozrazeno, že 8palcový displej, který Legion Go využije, bude pracovat s rozlišením 2560x1600 pixelů. To je rozhodně pěkné slyšet, ale je otázka, zda se takto vysoké rozlišení trochu neprojeví na výdrži baterie.

Spekuluje se, že Lenovo Legion Go na trh dorazí během akce IFA 2023, která proběhne od 1. do 5. září.