Hodinky Samsung Galaxy Watch5 už jsou na trhu nějaký ten pátek, výrobce je představil loni v říjnu na akci Galaxy Unpacked, nicméně nyní dostanou jejich majitelé pro mnohé užitečnou aktualizaci. Její součástí je možnost pokročilého sledování menstruačního cyklu.

Samsung se na vývoji této funkce podílel s organizací Natural Cycles. Majitelé kterýchkoliv hodinek z řady Galaxy Watch5 už brzy budou moci benefitovat z jejích pokročilých algoritmů, které budou využívat infračervený teplotní senzor. Ten umožňuje sledování teploty vaší pokožky. Jihokorejský gigant přitom slibuje, že hodinky díky tomu budou schopny poskytnout lepší přehled o menstruačním cyklu.

„Spotřebitelé nyní mohou snadno sledovat svůj menstruační cyklus přímo ze svého zápěstí, a to díky kombinaci inovativní technologie plodnosti Natural Cycles s vynikajícím teplotním senzorem Samsung, který jim poskytne ucelenější přehled o jejich zdraví a pohodě,“ uvedl Hon pak, viceprezident společnosti Samsung Electronics.

Natural Cycles patří k nejvýznamnějším firmám, co se poskytování služeb souvisejících s přehledem o menstruačním cyklu a plodnosti týče. Proslavila se hlavně díky své mobilní aplikaci, která je poháněná zmíněným algoritmem a jak se sama společnost chlubí, pomohla už několika milionům žen po celém světě.

Nejnovější funkce zamíří do hodinek Galaxy Watch5 skrze aplikaci Samsung Health a dostupná bude ve 32 různých zemích včetně České republiky a Slovenska.