Před pár dny publikoval Google první upoutávku na smartphony Google Pixel 8/Pixel 8 Pro, chytré hodinky Pixel Watch 2 a novou barvu sluchátek Pixel Buds Pro. Nyní nám ty nejočekávanější produkty blíže představuje v nové dvojici trailerů.

Google Pixel Watch 2 už mají konečně oficiálně potvrzené své jméno. Po designové stránce se nemění prakticky nic, ale to Googlu dá alespoň možnost více se soustředit na hardwarová a softwarová vylepšení. Co ale určitě budoucí majitele potěší, je stupeň krytí IP68, jehož přítomnost video potvrdilo. Hodinky tak nabídnou odolnost vůči prachu. Zájemci se každopádně opět mohou těšit na elegantní, mírně prohnutý kruhový displej, stříbrné tělo, fyzickou korunku a ovládací tlačítko.

Vlajkový chytrý telefon Google Pixel 8 byl v traileru předveden v růžové variantě. Sému předchůdci, čili Pixelu 7, je vizuálně velice podobný, neboť zachovává kamerový modul pilulkového tvaru, kde se nachází dvojice snímačů. Spolu s baterkou je umístěn ve vystouplém pruhu na zádech, který už od Pixelu 6 všichni dobře známe.

Pixel 8 Pro pak podobně jako loňský model nabídne fotoaparáty tři, avšak i přesto bude vypadat odlišně. Všechny je totiž umístil do jedné zvětšené pilulky. Pod baterkou se navíc nachází nový senzor, který dle dřívějších úniků slouží k měření teploty.

V případě obou telefonů se má Google soustředit na výměnu procesoru, zlepšení související s kvalitou fotoaparátů a klíčovou roli bude hrát také software. Nedávný dotazník, rozeslaný členům programu Pixel Superfans, nasvědčoval spoustě nových AI funkcí (více zde).

Nové produkty Google podrobněji představí 4. října.