Apple včera potvrdil datum uskutečnění nejbližšího Apple Eventu, kde nám bude s nejvyšší pravděpodobností představena další generace oblíbených iPhonů. Akce, která se má konat 12. září a půjde ji sledovat v 19:00 našeho času, má rovněž nabídnout příležitost k debutu pro nové Apple Watch Ultra a Apple Watch Series 9. Podle známého insidera však toto nejsou jediné produkty, kterých se dočkáme.

Renomovaný leaker a redaktor portálu Bloomberg Mark Gurman ve svém článku, který se týká právě toho, co můžeme na akci „Wonderlust“ čekat, uvedl, že Apple představí také aktualizované AirPody s USB-C portem na nabíjecí krabičce.

APPLE NA AKCI PŘEDSTAVÍ AKTUALIZOVANÁ SLUCHÁTKA AIRPODS S NABÍJECÍM PORTEM USB-C, KTERÁ BUDOU LADIT S NOVÝMI IPHONY

MARK GURMAN

Bohužel, z Gurmanova tvrzení není vůbec jasné, co máme očekávat. Zaprvé, neví se, zda má Apple v plánu představit s USB-C standardní AirPods, nebo prémiovější AirPods Pro. Stejně tak insider neprozradil, zda se kromě změny portu dočkáme nějakých dalších novinek. Přece jenom, od vydání třetí generace AirPods to už pomalu budou dva roky, od příchodu druhých AirPods Pro pak jeden rok.

Je zřejmé, že Apple využívat USB-C nechce, neboť už pěknou řadu let vybavuje svá zařízení proprietárním Lightning konektorem. Nicméně, kvůli nařízení Evropské unie, které vzejde v platnost příští rok, se jej bude muset alespoň u nových produktů vzdát. Lightning ale nezanikne úplně – na trhu budou stále k dispozici starší zařízení, která jím disponují (iPhone 14, dřívější příslušenství apod.).