Společnost Apple dnes oficiálně potvrdila datum nejbližšího Apple Eventu, kde se s nejvyšší pravděpodobností dočkáme uvedení nové řady iPhonů. Jak se spekulovalo, akce skutečně proběhne v úterý 12. září, tedy o pět dní později než v předešlém roce. Kromě toho, že přenos půjde sledovat on-line, se bude konat i prezentace naživo v Apple Parku.

Vysílání bude zahájeno v 19:00 našeho času a klasicky jej půjde sledovat přes oficiální web Applu a nejspíš také YouTube. Cupertinský gigant se už pochlubil také první upoutávkou, která zachycuje všem dobře známé jablko zbarvené do modré, šedé a černé. Je možné, že tím odkazuje na barvy, v nichž bude možné pořídit modely iPhone 15 Pro.

A co má tedy být během zářijového Apple Eventu představeno? Hvězdou večera bude téměř určitě série iPhone 15, která se má klasicky skládat ze čtyř modelů. Letos se dočkáme významných zlepšení, jako je například přítomnost USB-C portu a Dynamic Islandu u všech modelů nebo 3nm čipsetu pod kapotou dražší dvojice. iPhone 15 Ultra (Pro Max) se pak má pochlubit periskopickým teleobjektivem.

Apple má dále představit novou generaci hodinek Apple Watch Ultra, která bude vážit o něco méně než ta současná, ale bližší detaily bohužel neznáme. Po jejím boku mají debutovat také Apple Watch Series 9, jež podle dřívějších spekulací přinesou minimum novinek.

Akci od Applu budeme samozřejmě sledovat i my a podobně jako loni ji plánujeme detailněji pokrýt prostřednictvím článků u nás na webu.