Xiaomi v úterý oficiálně potvrdilo operační systém HyperOS. Ten má po třinácti letech nahradit zažitou nadstavbu MIUI a dostane se nejen do chytrých telefonů, počínaje řadou Xiaomi 14, ale také do dalších zařízení Xiaomi. Cílem je vytvořit rozsáhlejší ekosystém. Kromě dojemných slov a nastínění plánů nám ale Lei Jun, generální ředitel společnosti, více detailů nepřinesl. Už nyní si ale můžeme udělat částečný obrázek díky sérii uniklých snímků obrazovky přímo ze systému.

Obrázky, zveřejněné napříč sociálními platformami Weibo a X, ukazují kupříkladu propracovanější možnosti přizpůsobení na zamykací obrazovce. Kromě různých typů hodin, fontů a widgetů budou k dispozici také konkrétní šablony s předdefinovanými návrhy. Jednotlivé snímky si můžete prohlédnout níže (doporučujeme si je rozkliknout).

Když se podíváte na domovskou obrazovku (plochu, chcete-li), pravděpodobně si rozdílů oproti aktuálnímu MIUI 14 nevšimnete. Ikonky systémových aplikací vypadají velmi podobně. Výrazných změn se ale patrně dočkalo ovládací centrum, které je přehlednější a více „uhlazené“.

S HyperOS, který má od MIUI 12 přinést nejvýznamnější novinky snad ve všech ohledech, se dočkáme také přepracovaného rozhraní systémových aplikací. Podívat se kupříkladu můžete, jak bude vypadat kalendář, počasí nebo galerie.

HyperOS bude oficiálně představen spolu s řadou Xiaomi 14, která vyjde ještě v tomto měsíci (pravděpodobně 27. října). Zatímco nyní máme pouhé střípky informací, jež navíc ani nemusí být finální, v onen osudný den by mohlo Xiaomi přijít s přehlednější prezentací všech důležitých změn a rozdílů. Osobně jsem velmi zvědavý.