Očekávaná vlajková série Xiaomi 14 opravdu dorazí dříve, než je obvyklé. Dvojice modelů – standardní a Pro – se představí krátce po Snapdragon Summitu, kde bude odhalen nový špičkový procesor Snapdragon 8 Gen 3, jímž má právě nová čínská řada disponovat. Říjnový příchod Xiaomi 14 dnes potvrdilo samo Xiaomi prostřednictvím čínské mikroblogovací platformy Weibo.

Přesné datum vydání zůstává neprozrazeno, ale někdejší úniky nasvědčují tomu, že prezentace proběhne už 27. října, zatímco uvedení na domácí trh až 31. října. Co se týče globálního debutu, předpokládá se, že k nám Xiaomi 14 dorazí začátkem příštího roku. Na detaily si ale ještě budeme muset počkat.

Xiaomi už také zdůraznilo, že i řadu Xiaomi 14 zasáhne partnerství s německou společností Leica, která v lepších telefonech tohoto čínského giganta zajišťuje kamerové systémy. V příspěvku na Weibu se hovoří o „dosud nejdokonalejším objektivu Leica Summilux“, díky němuž a dalším technologiím mají mobilní zařízení „schopnost zachytit vynikající momentku ve všech časech a scénách“. Alespoň to takto vyplývá ze strojového překladu z čínštiny.

Řada Xiaomi 14 kromě novogeneračního výkonného procesoru a kvalitních fotoaparátů dostane také pokročilejší displeje s vyšším jasem nebo rychlejší nabíjení. Vůbec poprvé také nasadí nedávno představený operační systém HyperOS, jenž postupně nahradí stávající MIUI.