Letošní véčko Galaxy Z Flip od Samsungu se pokusí zužitkovat prostor na zadní straně ještě lépe než předchůdce, a tudíž přinese rozměrnou externí obrazovku, která už byla potvrzena díky fotografiím ochranného krytu. V mnoha článcích jsem spekuloval o tom, že by Samsung mohl přinést nové funkce či widgety, aby měla sekundární obrazovka co největší význam. stejný názor sdílí i známý leaker.

Max Jambor, který častokrát s předstihem přináší nejrůznější detaily o chystaných smartphonech, ve svém příspěvku na Twitteru uvádí, že Samsung na zadní obrazovku přinese poměrně hodně nových funkcí a widgetů. V důsledku toho by se mohl přiblížit například již vydanému Oppo Find N2 Flip, které se prodává u sousedů na Slovensku a disponuje poměrně širokou paletou nejrůznějších vychytávek dostupných na externím displeji.

Další podrobnosti související se zadní obrazovkou přináší také leaker Ice universe, jenž se dostal k jejím specifikacím. Již víme, že bude měřit 3,4 palce a tvarem se bude podobat složce, nicméně nyní se dozvídáme, že bude pracovat s rozlišením 720x748 pixelů a hustotou 305 ppi.

Samsung Galaxy Z Flip 5 údajně dorazí se svým rozměrnějším bráškou Galaxy Z Fold 5 už koncem července.