Nothing Phone (1) vzbuzuje pozornost především svými unikátně designově pojatými zády. Jak v černé, tak v bílé variantě je na co se dívat. I tak je pro některé však neodolatelné se pod pečlivě designovanou bílou texturu zad podívat. Mezi nimi je i YouTuber Dave2D, který záda z telefonu odejmul.

Dava k odkrytí zad motivoval kousek textury, který vypadal jako přepínač. Záda telefonu tak nahřál a opatrně odejmul vrchní průhlednou vrstvu, která je přilepená pečlivě nabarveným lepidlem. Ihned zjistil, že se ve skutečnosti o přepínač nejedná. Blíže se alespoň podíval na další součástky zad.

Z obvodu telefonu byl schopný odpojit cívku pro bezdrátové nabíjení a překvapivě i modulární reproduktory, které se k telefonu připínaly prostřednictvím pogo pinů. V případě, že byste je tak chtěli vyměnit, nemusel by to být až tak velký problém. Zbytek bílých destiček je na zádech pouze pro design.

Zajímavé je, že LED pruhy jsou přikryté tenkou bílou fólií. Nejspíš je to proto, aby zamaskovaly mírně nažloutlý vzhled diod. Po odkrytí celých zad vidíme, že Phone (1) vlastně tak unikátní není. Alespoň tedy, když se koukáme dovnitř. Je tak zajímavé vidět, jak jen tenká vrstva plastu zcela změní charakter telefonu.