Xiaomi má za sebou velkou prezentaci, během níž odhalilo řadu očekávaných produktů. Kromě nové skládačky Mix Fold 3 jsme se dočkali také debutu chytrých hodinek Smart Band 8 Pro, tabletu Pad 6 Max, vlajkového mobilu Redmi K60 Ultra, levného Redmi Padu SE nebo dalšího robopsa. V souvislosti s touto konferencí prozradil generální ředitel firmy Lei Jun pár zajímavostí.

Šéf čínského technologického kolosu naznačil, že iPhone nastavuje pro smartphonový trh důležitou metu. Přiznal, že se Xiaomi s prémiovými chytrými telefony od amerického Applu srovnává, aby jej v pokroku dohnalo a jednoho dne porazilo, píše server South China Morning Post.

„Pouze díky srovnávání s iPhonem máme šanci ho jednou dohnat a porazit,“ prohlásil Lei Jun na akci, která proběhla v čínském Pekingu. „Konkurence v odvětví spotřební elektroniky je velmi tvrdá. Zaměření na špičku [trhu s chytrými telefony] nás nutí hledat průlomové technologie a zároveň zajišťovat náš budoucí rozvoj a přežití,“ dodal.

Lei Jun o Xiaomi pravidelně hovoří jako o ambiciózním konkurentovi Applu. Už začátkem minulého roku zmiňoval „válku na život a na smrt“, aby se čínská společnost stala největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

„Naším cílem je plně srovnávat s Apple, pokud jde o produkty a zkušenosti, a stát se největší čínskou high-end značkou v příštích třech letech,“ prohlásil tehdy.

Xiaomi se povedlo Apple překonat v dodávkách chytrých telefonů ve druhém kvartálu roku 2021, jak vyplynulo z dřívějšího průzkumu analytické společnosti Canalys.