Ještě donedávna se diskutovalo o tom, že Xiaomi připravuje nástupce svého prvního tabletu vydaného pod značkou Redmi, avšak později se ukázalo, že půjde spíš o levnější variantu. To se ostatně nyní potvrzuje s oficiálním debutem, jehož součástí je i příchod tabletu na tuzemský trh. Nese přitom velice lákavou cenovku.

Redmi Pad SE, jak se čerstvě odhalená novinka jmenuje, cílí na nejméně náročnou skupinu uživatelů. I tak se jim ale pokouší nabídnout alespoň trochu slušnou výbavu, jako například 11palcový displej s rozlišením FullHD+ a 90Hz frekvencí. Ten se navíc pyšní také pěkným kontrastním poměrem a certifikací TÜV Rheinland Flicker Free. Schopen je reprodukovat až 16,7 milionu barev.

Na zadní straně tabletu najdeme jeden, elegantně umístěný, 8Mpx fotoaparát. Využívána je pak pěkná a odolná slitina z hliníku, díky níž celé zařízení váží jen 478 gramů. Zbarvená může být do grafitově šedé nebo mátově zelené.

Pod kapotou tabletu se nachází 6nm čipset Qualcomm Snapdragon 680, jehož frekvence dosahuje maximálně 2,4 GHz. Ve srovnání s klasickým Redmi Padem tedy varianta SE bude dosahovat o něco horších výsledků ve výkonnostních testech. Využívána je také paměťová technologie eMMC 5.1, která není zrovna známá pro svou rychlost. Potěšit by však mohla 8 000 mAh baterie, tedy alespoň svou kapacitou. 10W výkon nabíjení totiž není nic moc.

Xiaomi v tiskové zprávě zmiňuje také kvalitní sestavu čtyř reproduktorů, od níž slibuje vynikající kvalitu zvuku, poskytujícího zážitek jako v kině. To umožňují technologie Dolby Atmos a Hi-Res Audio.

CENA A DOSTUPNOST

Redmi Pad SE je v Česku dostupný už nyní a jeho doporučená cena byla stanovená na 4 490 Kč. Nicméně, momentálně je k dostání se slevou a stojí pouze 3 990 Kč.